Sveučilište Sjever

S više od 3000 studenata u dva sveučilišna centra, zanimljivim i praktičnim studijskim programima, kvalitetnom opremom i nizom vrsnih profesora i predavača, Sveučilište Sjever moderna je i prema budućnosti usmjerena visokoškolska institucija. Najmlađe hrvatsko sveučilište koje djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske budućim studentima nudi programe na jedanaest različitih studija.

U Sveučilišnom centru Varaždin studenti mogu izabrati preddiplomske studije: Elektrotehnika (Smjer: Automatizacija); Multimedija, oblikovanje i primjena; Proizvodno strojarstvo; Tehnička i gospodarska logistika; Graditeljstvo i Sestrinstvo, te diplomske studije Poslovna ekonomija (Smjerovi: Međunarodna trgovina, Turizam) i Odnosi s javnostima.

U Sveučilišnom centru Koprivnica studentima na raspolaganju stoje preddiplomski studiji: Novinarstvo; Medijski dizajn te Poslovanje i menadžment u medijima.

Za one željne znanstvenog usavršavanja i daljnjeg razvoja karijere, Sveučilište Sjever izvodi, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, poslijediplomski doktorski studij Izdavaštvo i mediji.

Svaki od spomenutih studija koncipiran je u skladu s najnovijim stručnim i znanstvenim trendovima, a studentima svoja iskustva prenosi više od 300 stručnjaka iz različitih polja i gospodarskih grana, od kojih su mnogi u samom vrhu svojih djelatnosti u Hrvatskoj, ali i šire.

Po završetku studija, studenti Sveučilišta Sjever vrlo često nastavljaju studirati u Hrvatskoj i inozemstvu i tamo postižu izvanredne rezultate te su među najboljim studentima na svojim studijskim programima ili u studijskim grupama. Iako je na sveučilištu najviše studenata iz sjeverozapadne Hrvatske, u Varaždin i Koprivnicu dolaze i studenti iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja te na najbolji način koriste sve prednosti koje Varaždin i Koprivnica, kao studentski gradovi, mogu ponuditi.

Studenti koji se nakon završetka studija odluče zaposliti, traženi su na tržištu rada, a nije rijetkost i da se sami okušaju u poduzetničkim i poslovnim vodama. Znanje stečeno tijekom studiranja na jednom od studija na  ´Sjeveru´ pruža, po mišljenju mnogih, dobar oslonac za samostalan početak poslovne karijere. U sklopu različitih programa međunarodne suradnje dio nastave ili studentske prakse moguće je odraditi i u nekoj od europskih zemalja.

Prednost Sveučilišta Sjever, kao mlade institucije, u odnosu na konkurenciju je kontinuirano usavršavanje, praćenje najnovijih tehnologija i trendova te zavidna tehnička opremljenost, što je postavljeno i među strateške smjernice za budućnost.

Studenti sa ´Sjevera´ podjednako su kreativni i inovativni, spremni na težak rad i učenje, ali i zabavu i druženje kroz neku od niza studentskih udruga i/ili aktivnosti, u rasponu od sportskih, preko humanitarnih do kulturnih.


Da biste pogledali promotivni video Sveučilišta Sjever kliknite na sliku iznad ili kliknite ovdje.

Službene mrežne stranice: http://www.unin.hr/


Top