Hrvatsko katoličko sveučilište

Hrvatsko katoličko sveučilište jedno je od najmlađih hrvatskih sveučilišta, utemeljeno dana 3. lipnja 2006. godine Dekretom o osnivanju Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa sjedištem u Zagrebu br. 1273/2006. kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa i metropolita.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu djeluje pet studijskih odjela: Odjel za povijest, Odjel za psihologiju, Odjel za sociologiju, Odjel za komunikologiju i Odjel za sestrinstvo.
Nastava se izvodi na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Na Sveučilištu djeluje i Katedra za teologiju.

Hrvatsko katoličko sveučilište ima potpisano više sporazuma o suradnji sa sveučilištima u Hrvatskoj i svijetu, član je Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta (FIUC) i Europske federacije katoličkih sveučilišta (FUCE) te sudjeluje u programu Erasmus+ studentske razmjene.

Sveučilište se zauzima za znanstvenu izvrsnost i autonomiju znanosti, pridonosi jačanju katoličkog i hrvatskog identiteta te promiče zaštitu i razvoj ljudskog dostojanstva.

U kontekstu hrvatskog obrazovnog sustava i društva u cjelini, cilj je Sveučilišta pružiti studentima izvrsnost koja se manifestira kroz studijske programe, odnose među studentima, svijest o stečenom znanju i njegovoj primjenjivosti u svakodnevnom životu.

Profesori rade u malim grupama, poznaju svoje studente ponaosob i otvoreni su za suradnju koja često nadilazi samo prenošenje znanja u smislu osobnog pristupa svakom studentu.
Hrvatsko katoličko sveučilište u Republici Hrvatskoj, kao akademska zajednica, aktivno sudjeluje u životu hrvatskog društva, i to ne samo u obrazovanju studenata, već organizira i međunarodne znanstvene i stručne skupove, konferencije, okrugle stolove, izložbe, javne tribine, koncerte, kao i brojne druge aktivnosti.

Tijekom studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu studentima se nude različite izvannastavne aktivnosti poput predavanja domaćih i stranih predavača, sudjelovanje u organizaciji događanja na Sveučilištu, sudjelovanje u Pjevačkom zboru studenata HKS-a, malonogometnoj ekipi, Volonterskoj skupini i udrugama studenata HKS-a. Naši studenti također sudjeluju na znanstvenim konferencijama te organiziraju zajednička druženja i putovanja.

Službene mrežne stranice: http://www.unicath.hr/


Top